Mijn naam is José de Vries en ben woonachtig in Makkinga.
Ik ben gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Werker en sinds 2001 werkzaam in de zorg.
De afgelopen 15 jaren ben ik werkzaam geweest als activiteitenbegeleider/ begeleider welzijn in o.a. een verpleeghuis, gehandicaptenzorg (visueel en verstandelijk) en psychiatrie. In deze jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden, stimuleren en in beweging brengen van mensen en mij goed kunnen verdiepen in verschillende doelgroepen.

Tijdens mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de werking van het brein en de invloed van muziek (ritmiek en bewegen). Wekelijks bood ik muziek activiteiten aan, zowel passief (luisteren naar muziek), als actief (inzet muziek instrumentjes, meezingen en bewegen), waarbij ik zag dat muziek en bewegen een positieve invloed heeft op het brein en het algehele welzijn. Om mij hierin verder te verdiepen en mijn kennis te verrijken, heb ik verschillende symposia bezocht, waar o.a. Prof. Dr. Erik Scherder één van de sprekers was.

Ik heb een passie voor muziek en speel Altsaxofoon in een fanfare. Om mij muzikaal verder te ontwikkelen volg ik muziekeducatie bij Kunst en Coo.
Doordat muziek en bewegen al jaren mijn interesse heeft en ik uit eigen ervaring heb gemerkt dat dit een positieve invloed kan hebben op het algehele welzijn, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om hier iets mee te gaan doen, waarbij ik iets kan betekenen voor andere mensen.
Daarom heb ik ervoor gekozen om mij te laten opleiden als RGM practitioner. De Ronnie Gardiner Methode is een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij specifieke oefeningen worden uitgevoerd op het ritme van muziek.

Sinds 2016 ben ik Internationaal Gecertificeerd RGM practitioner en heb mijn opleiding gevolgd bij André de Jong en Mariken Jaspers van RGM-Nederland. www.rgm-nederland.nl

Ik ben aangesloten bij RGM-Nederland.
RGM Nederland is de officiële vertegenwoordiger van de methode in Nederland en is verbonden aan Ronnie Gardiner International. Een lid van RGM Nederland voldoet aan de kwaliteitseisen en volgt regelmatig bij- en nascholingen.