De Ronnie Gardiner Methode is een vrolijke, gestructureerde, multisensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak en geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

Voor wie?
Deze vrolijke en intensieve methode is effectief bij diverse neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson, MS en CVA/NAH, voor kinderen met dyslexie/ dyscalculie en aandachtsstoornissen en voor iedereen die wat wil doen aan zijn of haar mentale conditie(Healthy Ageing).

De Methode:
Doordat bij de Ronnie Gardiner Methode gehoor, zicht, motoriek, spraak en gevoel tegelijkertijd zijn betrokken, worden er verschillende delen van de hersenen tegelijk geactiveerd. Dit zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen deze gebieden die een neuraal netwerk vormen. Ook de samenwerking tussen de linker -en rechter hersenhelft verbeterd.
De Ronnie Gardiner Methode sluit goed aan bij de wetenschappelijke inzichten betreft neuroplasticiteit.

Hoe werkt het?
RGM maakt op een speelse wijze gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor, zicht en gevoel.
Hierbij worden op het ritme van muziek oefeningen gedaan aan de hand van geprojecteerde symbolen en worden tegelijkertijd de bijbehorende woorden uitgesproken.

Doordat de oefeningen geleidelijk worden opgebouwd en gemakkelijk kunnen worden aangepast aan het niveau van het individu of groep, is de RGM geschikt voor (bijna) alle niveaus.